Emajõe Suveteater alustab juubelihooaega Ristikivi-ainelise lavastusega

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Ristikivi
Karl Ristikivi Foto: Karl Ristikivi selts

Emajõe Suveteatril algab sel suvel 20. tegutsemisaasta. Hoolimata sellest, et Karlova Teatri näol on kodusaal olemas, jätkab Suveteater oma rändavat eluviisi. Uue etenduspaigana lisandub Tartu Jaani kirik, kus esietendub 9. juunil ajalooline lugu «Katarina mõrsjalinik. Risti ja kivi tee», mille on Karl Ristikivi romaani ja päevikute ainetel kirjutanud Loone Ots.

Lavastus jutustab Ristikivi nägemuse kaudu loo Euroopa kaitsepühaku Siena Katarina elust. Kõrvuti Katarina looga näeme Karl Ristikivi kui Autorit kavandamas ja kirjutamas oma ajaloolist romaani. Kirjanik püüab sajandite tagant leida omaenese kahtlustele ja otsingutele tuge ning kindlust. Keskajal tõusnud ristiusu vaim ja Katarina vaimujõud ulatuvad üle sajandite ühe üksildase pagulasest kirjanikuni. Ja tema kaudu meieni.

Idee autor ja näitejuht on Heiti Pakk, lavastab Andres Dvinjaninov, mängivad Guido Kangur (Draamateater), Marika Barabanštšikova (Vanemuine), Külliki Saldre (Vanemuine), Karin Tammaru (Endla), Ingrid Isotamm, Riho Kütsar (Vanemuine), Margus Jaanovits (Vanemuine), Märt Koik(Must Kast) jt. Lava kujundab Silver Vahtre, kostüümid vastne Natalie Mei nimelise teatriauhinna laureaat Maarja Meeru (Vanemuine) ning originaalmuusika loob hiljuti Hea Teatri Auhinna pälvinud Ardo Ran Varres.

Esietendus 9. juunil 2016 Tartu Jaani kirikus. Etendused 9., 10., 11., 28., 29. 30. juunil, 1. ja 2. juulil.

Esietendusega tähistatakse Guido Kanguri 60 aasta juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles