Stencibility peakülaline on Itaalia tänavakunstnik Fra Biancoshock

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Social Reich
Social Reich Foto: Fra Biancoshock

Just välja kuulutatud peakülaline Fra Biancoshock kuulub sekkujate koolkonda, kes töötab linnaruumis olemasolevate elementidega, neid nihestades ja omapoolseid täiendusi tehes, vahendab festivali esindaja Sirla. Ta on sotsiaalseid ja poliitilisi insatallatsioone teostanud Itaalias, Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Inglismaal, Maltas, Norras, Portugalis, Singapuris ning õige pea ka Eestis.

Eesti mässumeelseim aerosoolipidu keskendub sel aastal tänavakunsti mitmesugustele stiilidele, et rõhutada erinevaid viise, kuidas kunstile avalikus ruumis läheneda. Tihe festivaliprogramm on kokku pandud mõeldes nii tänavakunstnikele endile kui neile, kes tahavad väljendada oma poolehoidu kunsti tänavale toomise suhtes või lihtsalt tunnevad huvi tänavakunsti suhtes.

Foto: Fra Biancoshock

Koostöös Tartu Elektriteatriga saab välikinos näha Tšehhi grafititüdrukute filmi «Girl Power», avastada linna koos giidiga, tutvuda kunstnike hingemaailmaga läbi erinevate ettekannete, debattide ja väitluste. Tegevused jõuavad ka Tartust välja – projekt «Rurales Murales» toob tänavakunsti maapiirkondadesse, kus kolm Poola tänavakunstnikku – Jay Pop, Seikon ja Krik Kong sõidavad spreivärvidega laetud autos mööda Lõuna-Eestit jättes endast kogu festivali vältel maha spontaanseid maalinguid. Paralleelselt Stencibilityga toimub Prantsusmaal Strasbourgis Eesti tänavakunsti tutvustav näitus «From Estonia with Love».

«Läbi festivali tegevuse tahan kõigile demonstreerida Tartu tänavakunsti fenomeni. Enne me ei peatu, kui Tartu on üle maailma tuntud tänavakunstilinn,» ütleb Stencibility korraldaja Sirla.

Stencibility on Eesti kõige esimene ja seetõttu ka kõige pikema ajalooga tänavakunstifestival. Traditsiooniliselt toimub see Eesti tänavakunstipealinnas Tartus, sel aastal 5.-11. septembril.Jooksvat infot osalevate kunstnike ja täieneva kava kohta saab jälgida festivali ametlikult Facebooki lehelt www.facebook.com/stencibility

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles