Juuni alguses annab Tallinnas etendusi Peterburi Kammerooper

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Straussi operett «Nahkhiir» Peterburi Kammerooperis.
Johann Straussi operett «Nahkhiir» Peterburi Kammerooperis. Foto: Peterburi Kammerooper

4.-6. juunini näeb Rahvusooperi Estonia suures saalis Peterburi Kammerooperi külalisetendusi. Lavale tulevad Johann Straussi operett «Nahkhiir» (04. juunil), Geores Bizet’ ooper «Pärlipüüdjad» (05. juunil) ning Giuseppe Verdi ooper «Rigoletto» (06. juunil).

Mullu andis Peterburi Kammerooper kaks menukat etendust Pärnu Ooperipäevadel – Gaetano Donizetti ooperiga «Liivimaa puusepp ehk Peeter Suur, Vene tsaar» ja Rodion Štšedrini ooperiga «Mitte ainult armastus» – pälvides nii publiku kui ka kohalike kriitikute kiituse.

Peterburi Kammerooperi asutas lavastaja Juri Aleksandrov aastal 1987, mil publik ootas uusi loomingulisi ideid. Perestroikaajastu raskustele vaatamata võttis teater, mis oli mõeldud tegutsema kunstilaborina, Peterburi teatrimaastikul kohe sisse prominentse koha. Teater kogus kuulsust «elusa ooperi» ja «otsiva teatrina».

Teater loodi ühtse kunstilise üksusena, millel on ainulaadne repertuaar. See katab laia muusikaliste žanrite spektrit, mis on erinevatel maadel sajandite jooksul välja kujunenud. Ajaga kasvas kammerteater Peterburi Kammerooperiks – professionaalseks riigiteatriks, mis on tuntud nii Venemaal kui ka mujal. 1998. aastal leidis teater endale lõpuks oma kodu. Selleks on Baron von Dervizi mõis (Galernaja 33), mis on Sankt Peterburi muusikalise teatriga ajalooliselt tugevalt seotud. Juri Aleksandrov on olnud selle teatri kunstiline juht tema asutamisest saadik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles