20 aastat koos laval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Manon»
«Manon» Foto: Laurent Liotardo

30. jaanuaril toimub Londonis Age Oksa ja Toomas Eduri autoriõhtu «Celebration», millega kuulus paar tähistab ümmargust tähtpäeva – esimest korda astuti professionaalsete tantsijatena koos Estonia lavale 20 aastat tagasi.


Aeg hakkas tiksuma 1989. aastal, lavastusteks «Romeo ja Julia» ja «Luikede järv». Täpsustuseks, «Coppeliat» tantsiti paarina küll juba kaks aastat varem, aga siis olid Oks ja Edur veel Tallinna balletikooli õpilased. Esimene ühine lavalolemine jääb koguni 25 aasta taha – selleks oli pas de treux «Pähklipurejast», trio kolmandaks liikmeks Dagmar Rang.


Londonis tulevad esitamisele George Balanchine’i «Apollo», Derek Deane’i «Impromptu», Ben Stevensoni «Kolm prelüüdi», Wayne McGregori «2 Human», Wayne Eaglingi «Duett», pas de deux Balanchine’i «Who Cares’ist?» ja grand pas de deux «Uinuva kaunitari» 3. vaatusest.


Koos Oksa ja Eduriga on laval Inglise Rahvusliku Balleti tantsijad Daria Klimentová, Erina Takahashi, Begoña Cao, Arionel Vargas, Esteban Berlanga ja James Forbat. Piletid jõudsid müügile esmaspäeval. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles