Postimehe žürii hindab võistlusfilme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Kommentaar: «Il Divo» – peaaegu et parim



Tiina Tauraite
näitleja




«Veripunased hinged». Lihtsalt, see ei ole minu maitse. Mistõttu andsin pooleni jõudmata alla. Žüriiliikmeks olemine ei tohiks ju tähendada tervise kahjustamist!?



«Maailm on suur ja lunastus luurab nurga taga». Iseenesest tore film. Selge ka, miks see on tehtud. Kuigi, põhjused on veidi primitiivsed. Teiseks – Ida-Euroopa teema on üleekspluateeritud. Kaua võib?



«Genova». Režissöör on oma idee – film räägib lähedase kaotusvaluga leppimisest – realiseerimisega jänni jäänud. Igal juhul oli näitlejate töö parem kui lavastaja oma. (Sellele nooremale tüdrukule, Perla Haney-Jardine’ile, annaksin juba ette parima naisosatäitja preemia.)



«Pilt». Eesti keeles peaks see olema «Foto». Päris hea. Tubli kolm.



«Il Divo». Poliitika on teema, millest on raske filmi teha. Siin on see igati õnnestunud. Põnev, kaunilt tehtud ja suurepäraste näitlejatöödega teos. Igal režissööril on filmi tegema hakates eeldus teha maailma parim film. «Il Divo» võiks olla sellele lähedal. Siiski – «4» sellepärast, et loodetavasti on too täiuslik veel ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles