Galerii: lapsed õppisid ilusa muusika festivalil kokkamise algtõdesid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümmekond väikest last istub laua ümber puupakkudel, valged põlled ees ja rätid peas. Lapsed lisavad koka eeskujul oma taldrikule kanatükke, salatit, tomatid ja makarone, mõni julgem paneb kastmeks ka majoneesi. Telgiseinal ripub suurte tähtedega silt Kahvliahvi Kokakool.

Laupäeval Kilingi-Nõmme mitu tuhat inimest kokku meelitanud ilusa muusika festival Schilling pakkus tegevust ka pere väiksematele liikmetele. Eelmistel aastatel võitsid laste südamed lastelava ja lasteloomaaed. Tänavu pakkus noorematele festivali külastajatele tegevust ka kokakool, kus lapsed said koos vanematega supi, võileiva ja salati tegemist harjutada.

«Lisategevus lastele on väga tore ja tänuväärt! Kaua lapsed ikka jaksavad ühe koha peal olla ja kuulata,» räägib kahe pojaga Schillingule tulnud Kirsi Altõe. 5-aastane Hans ja 6-aastane Hugo valmistasid koos emaga Kahvliahvi Kokakoolis Põhjaka restorani koka Märt Metsallika juhendamisel pastasalatit.

«Mulle maitses enda söök!» teatab Hans, lisades, et natuke keeruline oli söögitegemine siiski ka.

Ema sõnul on koos kokkamine hea viis last söögist huvituma panna. «Hans sööb enda tehtud toitu palju isukamalt.» Altjõe sõnul on tore, et lapsed õpivad ise süüa tegema, kuid veelgi tähtsamaks peab ta, et laps õpib sedaviisi toitu rohkem hindama.

Lisaks kokakoolile uudistasid lapsed kohaletoodud kitsi ja pardipoegi, tagusid lastelaval trummi ja puhusid pasunat. Päeva esimesel poolel moodustasid alla meetrised poisid ja tüdrukud suure osa ka lavaesisest fännklubist. Ilus muusika vanust ei küsi ning sel ajal kui täiskasvanud alles murul lebades festivali ja head ilma nautisid, vallutasid lapsed tantsulava.

Altjõe sõnul oleks tema muul juhul lapsed koju jätnud, kuid tänu erinevatele tegevustele oli põhjust terve perega festivalile tulla.

Kokakooli kolmes tunnis käis lapsi ja lapsevanemaid kokku rohkem kui 70. Kahvliahvi Kokakooli eestvedaja Merle Liivak peab üritust kordaläinuks. «Nii tore on vaadata, et see toimibki! Loodan, et lapsi jõuab üha enam ja enam kööki koos vanematega süüa tegema.»

Liivaku sõnul on Kilingi-Nõmme muusikafestival peresõbraliku maine saanud ja aasta-aastalt tuleb üha rohkem noori peresid Schillingule laiendatud koosseisus. Liivak kinnitab, et tulevikuideid Kahvliahvi Kokakoolil jagub ning järgmisel korral tasub lapsed kindlasti taas ilusa muusika festivalile kaasa võtta.

Taldrikud on tühjaks söödud ja laud ära koristatud. Enne Kahvliahvi telgist väljumist kuulen, kuidas väike tüdruk põlle eest võttes emale ohkab: «See võiks iga aasta olla...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles