Kes on kaamera taga? Profifotograafid räägivad oma tööst

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujundite kasutamine
Kujundite kasutamine Foto: Erik Prozes

Igal oktoobrikuu neljapäeval korraldab Overalli ProShop koostöös Eesti Pressifotograafide Liiduga neli vestlusõhtut, mida juhivad viis omal alal tunnustatud pressifotograafi.

Neljal järjestikusel neljapäeval pakuvad Erik Prozes, Raul Mee, Birgit Püve, Dmitri Kotjuh ja Annika Haas hoolega jagatud kogemusi ja pühendunud mõtteid oma tööst ning võimalust viibida keskkonnas, kus huvitunud ja aktiivse osalejana õpib midagi uut ja huvitavat. 

8. oktoobril alustasid pressifotograafis Erik Prozes ja Raul Mee, kes näitasid põnevamaid hetki oma tööpostilt, arutlesid sõnumitest ja kujunditest ning fotograafi rollist nende loomisel.

Erik Prozese ja Raul Mee koolitusel räägiti/arutleti:

  • pressifoto olemusest
  • pressifotode eripärast
  • kujundite kasutamisest pressifotos
  • ikoonilistest pressifotodest

15. oktoobril räägib Annika Haas oma projektidest, kust ja kuidas on tekkinud «Mustlased Eestis» või mis viis «Lennukivaatlejateni». Millised liinid viivad Annika oma projektides osalejateni ja sügavalt isiklike dialoogideni, mis lõppevad kütkestavate ülesvõtetena näitustel ja kataloogides.

22. oktoobri õhtul on osalejate ees huvitavalt võluv fotoinimene Birgit Püve, rääkides pildile paigutamiseks sobivate inimeste märkamisest, varjatud ilmete avastamisest ja pilku püüdvate portreede loomisest. Lisaks on juttu Birgiti fotoprojektidest ja kõnekate konkursside otsimisest ning neil osalemisest.

29. oktoobri õhtut juhatab noor ja äksi täis Dmitri Kotjuh. Aasta 2014 parima pressifoto autori ja väikelinna asunikuna räägib Dmitri oma kogemustest suurte ja ägedate fotolugude loomisel, sellest millest innustub ning miks pidada fotoajakirjandust jutustaja kunstiks.

Vestlusõhtutest lähemalt ja registreerimine: http://www.overall.ee/kool/

Vestlused toimuvad Overallis aadressil Lootsi 11, Tallinnas Admiraliteedi basseini ääres ja algavad kell 18.00. Osaleda saab vaid eelregistreerides, kohtade arv on piiratud ja sündmus on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles