Eesti Kontsert otsib uut direktorit

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Mäe
Aivar Mäe Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kultuuriministeerium kuulutab välja avaliku konkursi Eesti Kontserdi direktori ametikohale, sest senine direktor Aivar Mäe läheb rahvusooper Estoniat juhtima.


Eesti Kontserdi direktor vastutab riigi etendusasutuse üldtegevuse, arengu ja riigiasutusele pandud põhiülesannete täitmise eest, samuti täidab Eesti Kontserdi loomingulise juhi ülesandeid.

Olulisemaks ülesandeks on Eesti Kontserdi loomingulise ja majandustegevuse lühi- ja pikaajaline kavandamine ning kavandatud tegevuste elluviimine.

Kandideerimise eeldus on riiklikult tunnustatud kõrgharidus, Eesti muusika ja muusikaelu väga hea tundmine, inimeste ja protsesside juhtimise kogemus, Eesti kultuuri- ja majanduselu hea tundmine, kahe võõrkeele oskus (soovitavalt inglise ja vene keel), hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning hea algatus- ja analüüsivõime.

Ametikohale kandideerijal tuleb 1. juuniks esitada ministeeriumile kirjalik avaldus, elulookirjeldus, haridust tõendava dokumendi koopia ning kirjalik visioon Eesti Kontserdi arengust aastatel 2009-2012.

Tööle asumise aeg on 1. september ning leping sõlmitakse kuni viieks aastaks.

Rahvusooperi nõukogu otsustas mullu novembris valida rahvusooper Estonia uueks peadirektoriks Aivar Mäe ja kunstiliseks juhiks Arvo Volmeri.

Aivar Mäe volitused algavad järgmise aasta 1. septembril ja Arvo Volmeri volitused järgmise aasta 1. augustil, teatas rahvusooper Estonia avalike suhete juht.

Mäe andis talvel ka lubaduse, et ehitab valmis Estonia kauaoodatud juurdeehitise ning moodustab Eesti esimese rahvusballeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles