Kanadas toimus taas Eesti muusikute džässifestival

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalil esines ka Liisi Koikson.
Festivalil esines ka Liisi Koikson. Foto: Toomas Huik

Augustikuu viimasel nädalavahetusel leidis Kanadas Udoras taas aset eeskätt väliseestlaste lemmikettevõtmiseks kujunenud rahvusvaheline džässifestival.

Džässifestivali korraldatakse samas Jõekääru hubases suvekodus, kus aastakümneid on toimunud Kanada eestlaste mitmeid teisigi üritusi, kirjutas ERR Uudised.

Kuigi «JK Festival» leidis aset alles kolmandat korda, innustas kahe esimese festivali õnnestumine asja taas ette võtma. Korraldajad märgivad, et selleks andis põhjust asjaolu, et Eestis on olemas väga häid džässimuusikuid.

«JK Jazz» pidas oma kuulsaimaks muusikuks New Yorgis ja Saksamaal elavat noort pianisti Kristjan Randalut, kes nüüd mängis ka Jõekääru jazzitelgis tuttava kolmemeetrise Steinway klaveri taga.

Eestist sõitis esinema lauljatar Liisi Koikson, kes astus üles Marek Taltsi kitarri saatel. Koos suure ansambliga laulis Hanna-Liina Võsa, ka kontrabassist Eric Soostar ja saksofonist Enn Kuuskne väärivad nimetamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles