Mihkel Mutt ja Andrei Hvostov said Tuglase novellipreemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt
Mihkel Mutt Foto: Postimees.ee

Selgunud on Tuglase novellipreemia uued laureaadid.

2007. aastal ilmunud novellide eest otsustas žürii koosseisus Teet Kallas (esimees), Aita Kivi, Ülle Kurs, Olavi Ruitlane ja Karl Martin Sinijärv anda välja kaks võrdset preemiat. Andrei Hvostov sai auhinna novelli «Sinised mäed» (Looming 2007, nr 6) ja Mihkel Mutt novelli «Siseemigrant» eest («Siseemigrant. Novellid Rui taevalike kommentaaridega», Fabian, 2007).

Teet Kallase sõnul sujus kõik rahulikult. «Ühe kandidaadi puhul olime juba eelpakkumistel kõik ühte meelt: Mihkel Mutt oma värske novellikoguga «Siseemigrant», eriti nimijutuga. Oli ka aeg, sest Mutti pole üllataval kombel juba väga kaua olnud tipmistes auhinnanimistutes,» sõnas Kallas.

Veidi, aga väga veidi pingelisem oli olukord enne teise laureaadi selgumist, tema valiti Kallase sõnul viimase hääletuse käigus. «Ilukirjanduses debüteerinud Andrei Hvostovi «Sinised mäed» oli jõuline üllatus nii suvisele Loomingu-lugejale kui talvisele žüriile.» Autasud antakse üle Friedebert Tuglase sünnipäeval 2. märtsil 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles