Bassilaulja Ain Anger lummas Viini publiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade kontserdilavale klaassaali ülemiselt rõdult.
Vaade kontserdilavale klaassaali ülemiselt rõdult. Foto: Alex Melker

Teisipäeval, 1. aprillil andis Ain Anger Musikvereini klaassaalis kontserdisarja «Lied.Bühne» raames oma esimese lied-kontserdi Viinis. Ettekandele tulid ka Ülo Kriguli spetsiaalselt selleks puhuks kirjutatud kolm laulu Indrek Hirve tekstidele. Klaveril saatis Jendrik Springer.

«Lied.Bühne» on juba teist aastat Viini Riigiooperi ja Musikvereini koostöös sündinud menukas kontserdisari, mis annab ooperipublikule võimaluse oma lemmiksoliste veelgi paremini tundma õppida ning samas ooperilauljatele vahelduseks muusikateatrile väljendada end intiimses kammermuusikažanris.



Hapra oksa kujund



Ain Anger on haruldaselt laia rolliampluaaga Viini Riigiooperi solist, kes teeb igapäevaselt koostööd maailma selliste tippdirigentidega nagu Zubin Mehta, Riccardo Muti, Seiji Oszawa.


Ta suutis Viini publikut veenda nii hirmuäratava Komtuurina Mozarti «Don Giovannis» kui ka kõhkleva elukauge Filosoofina Puccini «Boheemis».



Seekord lummas Anger kuulajaid väga tundelise, sünge ja sügava Mussorgski surmalaulude ja -tantsude interpretatsiooniga, Jacques Ibert’i nukrate naiivsete Don Quijotte mõtisklustega elust ja unistustedaamist Doboso Dulcineast ning suurepärase valikuga Franz Schuberti lauludest.



Noore bassilaulja erilist avatust näitab huvi ja julgus tuua konservatiivse «Lied.Bühne» kontserdisarja raames esiettekandele ka uut eesti muusikat.



 Ülo Kriguli kolm laulu Indrek Hirve tekstidele olid helikeelelt väga heaks vahelduseks traditsioonilisele kammerlaulurepertuaarile ja võeti publiku poolt väga soojalt vastu.



Ain Angeri ja Jendrik Springeri esituses kuuldud Ülo Kriguli muusika toetas Indrek Hirve luulet kohati lausa piltlikult, tuues eredalt kuulajateni näiteks peegelduva valguskiire, suudlusvärina, hapra oksa kujundi.



Kask meil õues



Pärast esimest lisapala, Carl Loewe «Odins Meeresritti» ei tahtnud publik interpreete lavalt kuidagi lahkuda lasta. Seepeale esitas Ain Anger ilma klaverisaateta Schuberti Lindenbaumi eestikeelse versiooni «Üks kask meil kasvas õues», mis andis publikule aplodeerimishoogu veelgi juurde.



Samal ajal Ain Angeri Viini lied-kontserdi debüüdiga Musikvereini klaassaalis mängis kuldses saalis Tonkünstler-Orchester, mida juhatas Kristjan Järvi. Tänavused Eesti Muusika Päevad algasid juba 1. aprillil Viinis.



Kontsert


Bassilaulja Ain Anger, klaveril


Jendrik Springer


Soolokontsert sarjas «Lied.Bühne»


1. aprillil Musikvereini klaassaalis Viinis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles