ERR.ee: Pärnus toimus rahvusvaheline teatrifestival

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Laos
Rein Laos Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pärnus jõudis täna lõpule viis päeva kestnud rahvusvaheline teatrifestival, kus mitme maa teatrid andsid etendusi nii mudilastele, kooliealistele kui ka noortele täiskasvanutele.


NB Festivali korraldati Eestis juba seitsmendat korda, teist korda oldi Pärnus. Korraldajad täitsid festivaliga oma eesmärgi tuua lasteteatrisse rohkem improvisatsiooni, eakohast suhtlemist ja uuenduslikku vormi, vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudiseid».

Põhjamaade ja Eesti kõrval olid kohal Leedu, Soome, Saksamaa, Venemaa ja Prantsusmaa teatrid.

«Ma näen väga vähe õpetajaid. Ma saan aru, et kõigil on metsik koormus, samamoodi minul, ma püüan organiseerida oma töö ja lapsi tuua niipalju kui võimalik nendele etendustele,» rääkis Pärnu kunstide maja Rein Laose teatristuudio juht Rein Laos.

Taanist pärit festivalist osavõtja Peter Mansher märkis, et Eestis ja Taanis korraldatavatel festivalidel on suur vahe. «Taani oma ei koosne valitud lavastustest, seal võib igaüks tulla ja mängida. Seda festivali on peetud 72. aastast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles