Variuse vihmavarjude prelüüd

Pille-Riin Purje
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käbi ja dirigent Gunnari kohtumine muusikas, vastastikune süttimine on Katrin Lehismetsal ja Urmas Põldmal täpselt paotatud.
Käbi ja dirigent Gunnari kohtumine muusikas, vastastikune süttimine on Katrin Lehismetsal ja Urmas Põldmal täpselt paotatud. Foto: Teet Malsroos

Variuse teatri uuslavastuse pealkiri «Vihmapiisad ja kuupaiste» kuulub Käbi Laretei 2002. aastal ilmunud raamatule Anu Saluääre tõlkes, žanrimääratlus: esseed muusikast. Heidi Sarapuu lavakompositsiooni sobib nimetada emotsionaalseks esseeks, mille keskmes pianist ja kirjanik Käbi, keda veetleva daamisarmiga mängib Katrin Lehismets. 

Autor-lavastajat Heidi Sarapuud on ikka köitnud loomeprotsessi salavägi ja loomingu hingehind, katkematu eluheli ja elusa heli hoidmine, kirjutab Pille-Riin Purje Variuse teatri lavastuse «Vihmapiisad ja kuupaiste» kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles