Reporter.ee: riigikogus mängiti padjasõda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padjasõda riigikogus.
Padjasõda riigikogus. Foto: Reporter.ee

Riigikogus aeti täna rahvasaadikud padjasõtta. Mõnele riigikogulasele pandi kiiver pähe, teised said punaste viisnurkadega mütsi.

Eesti Vabariigi 90. aastapäeva tähistamiseks korraldab iga maakond riigikogus näituse. Lääne-Virumaa saatis riigikokku oma ajaloonäituse, vahendas Reporter.ee videolõik.

Virumaa muuseumide juhataja Ants Leemets arvab, et padjasõjas läbimängitud vabadussõda toob Eesti riigi sündimise loo rahvale lähemale.

«Eesti Vabariigi aastapäeval tahtsime ka meie teha Rakveres näitust,» ütles Leemets. «Kuna meie sihtgrupp on noored, siis me mõtlesime, milline see noorte keel on. Kuidas noored räägivad ja kuidas aru saavad? Ja et keegi ei tahaks loengut pidada, tehaksegi sõda läbi. Sa liigud täpselt nii, nagu vabadussõjas liiguti, sa sõdid vahepeal, siis puhkad, lakud haavu.»

Kaasaelamisvõimalust pakkuv ajaloonäitus «Sünnist saadik Eesti» on käinud juba Tartus ja Rakveres ning padjasõda on mänginud juba 5000 inimest. Näitus külastab ka üldhariduskoole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles