Kultuurkapital ei muuda kirjanike nõudmisel oma otsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha jagamine kultuurkapitalis tekitas kirjanike seas paksu verd.
Raha jagamine kultuurkapitalis tekitas kirjanike seas paksu verd. Foto: Peeter Langovits

Kultuurkapital ei kavatse muuta kirjanike ametiühingu nõudmisel otsust kirjandusstipendiumide määramise osas.

Kultuurkapitali juht Raul Altmäe ütles, et otsust kirjandusstipendiumide määramise osas ei ole põhjust muuta ning kultuurkapital kavatseb teisipäeval kirjanike ametiühingule põhjaliku vastuse saata.

Altmäe sõnul ei käinud stipendiumide määramine täpselt nii, nagu kirjanike ametiühing nädalavahetusel avalikus kirjas väitis.

Kirjanike ametiühing saatis nädalavahetusel kultuurkapitalile avaliku kirja, milles nõuab viimaste kirjandusstipendiumide määramise otsuste tühistamist, kuna nende vastuvõtmisel ei osalenud kirjanike esindaja.

Sõltumatu Ametiühing Kirjanike Kodu (SAKK) märkis avalikus kirjas, et kultuuriministri poolt SAKKi esindajana kirjanduse sihtkapitali määratud Indrek Hirv kõrvaldati kirjanikustipendiumide määramise ajaks sihtkapitali koosolekult.

Kultuurkapital põhjendas seda asjaoluga, et kuna ka Hirv ise taotleb stipendiumi, pole ta objektiivne hääletaja.

Kirjanduse sihtkapitali liikme Mart Velskeri sõnul ei saanud Indrek Hirve häält arvestada, kuna ta oli teinud ise avalduse stipendiumi saamiseks.

Kirjanike ametiühing sellega nõus ei ole ja väidab, et kõik kultuuriministri määratud liikmed peavad olema üheõiguslikud.

«On mõistetav, et Indrek Hirv iseendasse puutuva hääletuse ajal ei osalenud, kuid täiesti lubamatu oli keelata tal hääletada teiste kandidaatide puhul. Sellega sai üheõiguslikkuse printsiip rikutud,» märkis SAKK avalikus kirjas.

SAKKi andmetel jättis Indrek Hirve osavõtuta toimunud hääletus kirjanike ametiühingu juhatuse liikmed Piret Bristoli, Jüri Kaldmaa ja Mait Rauna ning liikme Heiki Vilepi aastastipendiumist ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles