Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

AMETLIK SÜÜDISTUS Räppar Diddyt süüdistatakse seksiga kaubitsemises ja kuritegeliku võrgustiku juhtimises (1)

Copy
Sean «Diddy» Combs.
Sean «Diddy» Combs. Foto: DFree / Shutterstock.com

Sean «Diddy» Combsile esitati täna ametlik süüdistus. Räpparit süüdistatakse seksiga kaubitsemises ja väljapressimises, ent süüdistusi on teisigi, mis lubab süüdistajal väita, et Combs juhtis tohutut kuritegelikku võrgustikku, vahendab The Hollywood Reporter. 

Räppar Sean «Diddy» Combsile esitati täna ametlik süüdistus seksiga kaubitsemises, väljapressimises ning tohutu kuritegeliku võrgustiku juhtimises. Föderaalprokuröri täna esitatud süüdistustes ilmneb ka, et räpparit süüdistatakse lisaks mitmele seksuaalkuritööle ka kallaletungis ning kupeldamises. 

Väidetavalt sundis Combs aastaid naisi ja teisi teda ümbritsenud inimesi täitma tema seksuaalseid soove, ähvardas ja vägivallatses ning manipuleeris naisi osalema organiseeritud seksuaaltegevuses meestega, kellest mitmed lennutati kohale teistest osariikidest, aga mõnel juhul ka teistest riikidest. 

Süüdistuses kirjeldatakse lähemalt ka Combsi kuritegelikku ettevõte» Bad Boy Entertainment, mille kaudu Combs väidetavalt oma kuritegusid peaasjalikult varjas. 

Ettevõte kasutas väidetavalt Combsi prestiiži, et hirmutada, ähvardada ja meelitada naisohvreid räppari orbiidile. Sageli toodi ettekäändeks romantilise suhte loomise soov, kuid pikemas perspektiivis sundis Combs naisi hoopiski prostituutideks, keda sunniti meelelahutuse huvides magama meesprostituutidega. Nende etteastete korraldamiseks, mida Combs ise nimetas freak off'ideks, veeti naisi ja seksitöötajaid ka üle osariigi piiride ja mõnel juhul isegi teistesse riikidesse. Akte filmiti. 

Advokaat Damian Williams, kes Sean «Diddy» Combsi süüdistused ette luges, sõnas: «Sean Combs juhtis aastaid väljapressimisvandenõud ning kasutas enda loodud äriimpeeriumi ära kuritegelikuks tegevuseks sealhulgas seksikaubanduseks, orjastamiseks, inimröövideks, süütamiseks, altkäemaksu andmiseks ja õigusemõistmise takistamiseks.»

Advokaat Damian Williams, kes Sean Combsi vastu esitatud süüdistused ette luges.
Advokaat Damian Williams, kes Sean Combsi vastu esitatud süüdistused ette luges. Foto: AP Photo / Pamela Smith / Scanpix

Süüdistuse kohaselt kontrollis Combs ohvreid füüsilise vägivalla ja ähvardustega ehk Combs ähvardas, et röövib ohvritelt kõik sissetulekud ja igasugused karjäärivõimalused. 

Süüdistaja sõnul olid ohvrid sellise hirmuvalitsuse all, et uskusid, et Combsi nõudmistest keeldumine võib olla ohuks nende elule. «Ohvrid uskusid, et nad ei saa Combsi nõudmistest keelduda ilma rahalist toetust või töökindlust ohustamata. Ka ähvardas neid keeldumisel füüsiline ja emotsionaalne väärkohtlemine,» seisab kirjas. «Combs kasutas tagatisena ka piinlikke salvestusi, mille eesmärk oli tagada ohvrite kuulekus ja vaikimine.»

Combi advokaat Marc Agnifilo ütles, et Combs ei tunnista end süüdi väljapressimises, seksikaubanduses ja prostitutsiooni vahendamises, vahendab Associated Press.

Prokurörid on vastu Combsi kautsjoni vastu vabastamisele, ütles Williams.

Combsi advokaat sõnas vahetult pärast Combsi vahistamist, et kavatseb taotleda ebaõiglast süüdistust, sest Combs on olnud süüdistuse ootuses igati koostööaldis. 

«Sean «Diddy» Combs on ikoon, isehakanud ettevõtja, armastav pereisa ja end tõestanud filantroop, kes on viimased 30 aastat veetnud impeeriumi üles ehitades, oma lapsi jumaldades ja mustanahaliste kogukonna edendamise nimel,» ütles Agnifilo. «Ta on ebatäiuslik inimene, kuid ta pole kurjategija.»

Samas väidavad kõik tõendid vastupidist. 

Juba märtsis korraldasid õigusorganid läbiotsimise Combsi kodudes, sest oli põhjust kahtlustada, et Combs võib tegeleda inimkaubandusega. Möödunud nädalal algas ka Combsi endise bändikaaslase Dawn Richardi kohtuasi, kes süüdistas Diddyt seksuaalses ahistamises ja kallaletungis, kui ta kuulus koos hiphopi moguliga muusikatriosse.

Vasakult King Combs, Quincy Brown ja Justin Dior Combs, kes saabusid Diddy süüdistuse ettelugemisele.
Vasakult King Combs, Quincy Brown ja Justin Dior Combs, kes saabusid Diddy süüdistuse ettelugemisele. Foto: AP Photo / Seth Wenig / Scanpix

Tegemist oli kümnenda Combsi vastu esitatud kaebusega pärast seda, kui Combsi endine tüdruksõber Casandra Ventura esitas muusiku vastu hagi, milles kirjeldatakse aastatepikkust füüsilist ja seksuaalset väärkohtlemist. Ehkki Ventura ja Combsi vaheline kohtuasi lahenes kiiresti, viis see selleni, et veel mitu naist esitas Combsi vastu süüdistused. 

Combs on kõik süüdistused tagasi lükanud ja öelnud, et süüdistajad otsivad lihtsalt raha.

Combs müüb praegu ka oma hiiglaslikku Beverly Hillsi kodu, kus veel sel kevadel toimus läbiotsimine, mida viisid ellu föderaalametnikud. Villa esialgseks hinnaks on märgitud suisa 61,5 miljonit dollarit ning kodu näidatakse ainult eelkvalifitseeritud klientidele.

Diddy 2022. aastal.
Diddy 2022. aastal. Foto: Xavier Collin / Image Press Agency / Scanpix
Tagasi üles