Berliini filmifestivali võitis Peruu ellujääjate lugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maineka Berliini filmifestivali peaauhinna Kuldse Karu võitis laupäeval peetud tseremoonial Peruu linateos «Kurbuse piim», ütles žürii esimees Briti näitlejanna Tilda Swinton.

Claudia Llosa film, mis jutustab loo ellujääjatest naistest pärast kaks aastakümmet kestnud geriljasõda, oli Berlinale 59-aastase ajaloo esimene Peruu film.

«See on Peruule, see on meie maale,» ütles 32-aastane Llosa auhinda kõrgel hoides.

Hõbekaru parimale lavastajale pälvis Iraani režissöör Asghar Farhadi draama eest «Ellyst», mis räägib loo naisest, kes nädalavahetuse väljasõidul sõpradega kaob jäljetult.

Parima meesnäitleja Hõbekaru võitis Mali näitleja Sotigui Kouyate rolli eest filmis «Londoni jõgi», kus ta kehastab poega otsivat isa Suurbritannia pealinnas 2005. aastal aset leidnud terrorirünnakute järel.

Parima naisnäitleja Hõbekaru vääriliseks tunnistas žürii Austria näitlejatari Birgit Minichmayri osa eest Saksa draamas «Keegi teine», kus ta mängib hukule määratud suhtesse sattunud naist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles