Suri tuntud ajalooliste romaanide autor Maurice Druon

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud prantsuse kirjanik Maurice Druon.
Tuntud prantsuse kirjanik Maurice Druon. Foto: AP / Scanpix

Eile suri veidi enne oma 91. sünnipäeva tuntud prantsuse kirjanik Maurice Druon, kelle ajaloolisi romaane ning lasteraamatud on tõlgitud ka eesti keelde.

Prantsuse Akadeemia liige Maurice Druon suri eile oma kodus, teatab AFP.

1918. aasta 23. aprillil sündinud Druon valiti 1966. aastal Prantsuse Akadeemia liikmeks. 1948. aastal pälvis ta Prantsusmaa tuntuima kirjanduspreemia Concourti auhinna romaani «Les Grandes Familles» eest.

Druon on ka Prantsuse vastupanuliikumise hümniks nimetatud loo «Chant des Partisans» üks autoritest, teatab Reuters. Ta on olnud ka Prantsusmaa kultuuriminister ning pälvinud arvukaid auhindu. Kirjaniku surma puhul tegi pöördumise ka Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.

Eesti keeles on ilmunud tema teosed «Zeusi mälestused», «Raudne kuningas», «Kägistatud kuninganna», «Kuningavõimu mürgitajad», «Isaste õigus» ja lasteraamat «Tistou, roheliste sõrmedega poiss».

Maurice Druoni surma puhul avaldas kaastunnet tema lähedastele ka Venemaa peaminister Vladimir Putin, teatab ITAR-TASS.

Putini sõnul oli Druon haruldane inimene, mõtleja, kirjanik. Putin rõhutas, et kirjanik oli Venemaa tõeline sõber ja toetaja, kes soovis tugevdada kahe riigi vahelisi suhteid, samuti oli ta ühise, ilma piirideta Euroopa, kus kõik riigid ja rahvad jagaksid ühiseid väärtusi, toetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles