Helsingis läheb lahti Soome suurim kultuurifestival

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hugo Glendinning

Viimastel aastatel pidevalt üle 250 000 külastaja kogunud Helsingi pidunädalad kujunevad suurejooneliseks ka tänavu.


Soome suurim, erinevaid kunstiliike hõlmav festival, mida igal aastal külastab ka hulgaliselt eestlasi, algab neljapäeval maailma juhtiva uue muusika ansambli Ensemble Intercontemporain kontserdiga, dirigendiks Pierre Boulez isiklikult, jätkub mitte vähem kuulsa Londoni Filharmoonia orkestri visiidiga ning lõpeb Laurie Andersoni ja Lou Reedi intrigeeriva kontsert-etendusega.



Nende vahele, kahte ja poolde nädalasse, mahub esinema kümneid teisi kõlavaid nimesid, alates Wilcost ja Joshua Redmanist, aga ka Shaolini kloostri 17 kung fu mungast, kes astuvad üles maailma kaasaegse tantsu lavadel kuulsust koguva koreograafi Sidi Larbi Cherkaoui tantsulavastuses «Sutra» (pildil), ning lõpetades teatrimeeste Dmitri Krõmovi ja Stefan Kaegiga, kes näitavad Helsingis oma viimaseid lavastusi.



Kunstide öö, festivali populaarseim üritus, mis toob igal aastal linna tänavatele üle 100 000 linlase, leiab tänavu aset 21. augustil – rohkem kui 200 tasuta üritust hõlmava öö keskpunkt on prantsuse uut tsirkust esindava Plasticiens Volants’i vabaõhuetendus, peategelasteks hiiglaslikud täispuhutud olendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles