Nädala kultuurisündmused, millest sa pead teadma!

Copy
Viljandist pärit Stefan võitis 2022. aasta Eesti laulu
Viljandist pärit Stefan võitis 2022. aasta Eesti laulu Foto: Konstantin Sednev

Siin on ülevaade kõigest olulisest, millest Postimehe kultuuritoimetus sel nädala kirjutas.

Margus Haav vestles sõnamuusik EiKiga muusikast ja eeskujuks olemisest. Ka räägiti EiKi uuest albumist «uduvaip», mis oli möödunud nädalal Postimehe nädala plaat.

Eesti Laul on küll selleks korraks läbi, kuid kultuuritoimetuse ajakirjanik Tuuli Põhjakas jagas Postimees Nädalas tänavuse Eesti Laulu ennustusi. Kui täppi ta ennustus läks, loe siit!

Ka Juurikas vaatas Eesti Laulule tõsiselt otsa. Juurikast puutumata ei jäänud aga ka taliolümpia.

Juhan Raud vaatas üle Kristi Kongi ja Krista Möldri ühisnäituse «…ja teised valguse varjundid» Tallinna Kunstihoones, kus kahe erinäolise kunstniku vahel on loodud huvitav dialoog.

ERSOl on nüüd uus harfimängija, kellega Janar Ala möödunud nädalal vestles.

Selgusid riiklike kultuuri- ja spordipreemiate laureaadid:

Riikliku kultuuripreemia elutööpreemia ja riikliku kultuuripreemia pälvimist kommenteerisid elutööpreemia pälvinud Linda Madalik, Mati Sirkel, Jaak Kangilaski ning riikliku kultuuripreemia saanud Kertu Moppel, Rein Raud ja Kumu uue püsinäituse üks kuraatoritest Linda Kaljundi.

Surid laulja ja funkmuusika pioneer Betty Davis ning multiinstrumentalist ja King Crimsoni asutajaliige Ian McDonald

Selgusid Oscarite nominendid. «Kupee nr 6» nominentide hulka paraku ei pääsenud!

Avaldati Eesti menukaimate raamatute nimekiri!

Eesti kinodesse jõudis Joaquin Phoenixiga film, mis käsitleb lapse ja täiskasvanu vahelisi perekondlikke suhteid. Filmi arvustas Postimees Nädalas Andrei Liimets. 

Valentinipäeval, 14. veebruaril jõuab Eesti kinodesse Martin Alguse ja Ergo Kulla «Soo», aprillis esilinastub aga eesti põnevik «Tagurpidi torn», mille fookuses on lastele valusad probleemid

Kuulutati välja tänavuse Prima Vista teema, milleks on «Mängu piirid». Festivali patrooniks on sedakorda kirjanik Urmas Vadi

Tagasi üles